Transfernieuws, vers van ’t gras

Danny Blind wordt de nieuwe technisch directeur van voetbalclub Ajax. Blind wordt samen met nieuwe hoofdtrainer Marco van Basten verantwoordelijk voor het voetbalbeleid. Blind wordt de opvolger van de onlangs vertrokken Martin van Geel. Hij was in Amsterdam eerder al als speler en trainer aan het werk. Afgelopen seizoen was Blind technisch directeur bij Sparta Rotterdam.

Martin Jol wordt zo goed als zeker de opvolger van Huub Stevens als coach bij Hamburger SV. Hij is rond met de club, een college bij HSV moet het contract nog bekrachtigen. Jol zat zonder club sinds zijn ontslag bij Tottenham Hotspur in oktober.

En de dagen van Frank Rijkaard bij FC Barcelona lijken geteld. Spaanse media melden dat hij na vijf seizoenen wordt vervangen door Joseph Guardiola. Barcelona won dit seizoen geen enkele trofee. Rijkaard zegt ieder besluit te accepteren. (NRC)