Ruzie met Marcouch

Briefschrijver Ibrahim Wijbenga is teleurgesteld over de confrontatie tussen de Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Marcouch en de radicale imam Fawiz (nrc.next, 29 april). Als er twee tegenpolen zijn, heb je meestal ruzie. Het is onbegrijpelijk dat Wijbenga geen partij kiest voor Marcouch. Voer voor Wilders is er altijd zolang er mensen zijn die niet kunnen bevatten dat zij in een land wonen waar alles mag en kan. Hoeveel landen in de Arabische wereld hebben een stelsel waar immigranten in het parlement zitten, waar immigranten eigen zendtijd op televisie en radio hebben, waar een minderheid dezelfde rechten heeft als de meerderheid? Zijn hier `hoeders` die verhinderen dat er mensen worden verkozen die het niet voor 100 procent met de heersende klasse eens zijn? Meneer Wijbenga, ga een tijdje uit logeren.

    • P.F. Adolf Bergen