Ronaldo: geen seks met travestieten

De Braziliaanse voetballer Ronaldo is er ingeluisd. Een paar travestieten hebben gelogen toen ze vertelden dat de spits van AC Milan seks met hen had gehad en ook drugs had gebruikt tijdens een afspraak met hen vorige week in een Braziliaans motel. Dat heeft de politie in São Paulo gisteren bevestigd.

Ronaldo heeft de prostitués wel ontmoet. Maar de Braziliaan weigerde te betalen toen hij ontdekte dat de vrouwen mannen waren. De prostitués waren hierover zo verbolgen dat ze een valse verklaring aflegden tegenover de politie, aldus politie-inspecteur Carlos Augusto Nogueira.

In een eerste verklaring, na de ontmoeting op 28 april, hadden de prostitués gezegd dat ze seks hadden gehad met Ronaldo en dat hij een van hen had gevraagd om drugs te kopen voor hem. De 31-jarige Ronaldo heeft die versie van de gebeurtenissen steeds ontkend. Hij voegde eraan toe dat een van de ‘meisjes’ hem vervolgens chanteerde en geld vroeg om het verhaal uit de media te houden. De van een knieblessure herstellende voetballer zei dat hij de avond zelf al wilde betalen, totdat bleek dat de prijs hoger was dan afgesproken.

„Er was geen seks en er waren geen drugs die nacht”, zei Nogueira gisteren. Hij zei dat de prostitués het verhaal hadden verzonnen om misbruik te maken van de bekendheid van Ronaldo. Een van hen wordt mogelijk vervolgd voor chantage.

De zaak zorgde in Brazilië voor veel ophef, met grote verhalen in de kranten en filmpjes op internet. In een interview op de Braziliaanse televisie zondagavond trok Ronaldo het boetekleed aan. „Dit is het stomste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven.” Hij zei beschaamd te zijn en bood in het openbaar zijn excuses aan.

In de kranten werd volop gespeculeerd: dit zou wel eens het einde kunnen zijn voor de drievoudig wereldvoetballer van het jaar, die zijn doorbraak kende bij PSV. Ook zou hij enkele lucratieve sponsordeals kunnen verliezen door de affaire.

Unicef was er maandag snel bij om te zeggen dat de voetballer, in tegenstelling tot wat hij zelf beweert, nooit ambassadeur is geweest van de organisatie voor kinderrechten. (AP)