Radio Voorkeur

Kunststof. Filmregisseur Hanro Smitsman, vorig jaar winnaar van een Gouden Beer voor zijn korte film Raak, praat over zijn eerste lange speelfilm, Skin, waarmee een nieuwe reeks telefilms bij de publieke omroep begint. Radio 1, 19.00-20.00u.

Desmet live. Gast is o.a. Roland Pelle, oprichter en uitgever van Kidsweek. De ‘krant voor jonge mensen (tieners vanaf 11 jaar)’ bestaat vijf jaar. Radio 5, 18.05-19.50u.

De avonden. Gesprek met beeldend kunstenaar Nicoline van Harskamp die onderzoek doet naar de kunst van het debatteren, met voorbeelden uit het archief van De Balie in Amsterdam. Politiek adviseur Marike Simons bespreekt de Amerikaanse televisieserie West Wing en tweede deel van een interview met de Belgische Magnum-fotograaf Carl de Keyzer. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Gesprek met Judith Frishman , hoogleraar joodse studies in Utrecht, over de viering van het 60-jarig bestaan van de Joodse staat. Frishman vertelt over haar persoonlijke band met Israël en geeft haar visie op het land, de religie en de geschiedenis. Radio 1, 00.02-00.45u.