Montgomery blijft in hechtenis

NORFOLK, 7 mei. Voormalig topsprinter Tim Montgomery blijft voorlopig in hechtenis. De rechter in Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia stond gisteren niet toe dat de oud-wereldrecordhouder op de 100 meter tijdelijk op vrije voeten komt. De 33-jarige Amerikaan werd vorige week woensdag aangehouden op verdenking van heroïnehandel. Montgomery, de ex van de gewezen en inmiddels gedetineerde sprintkampioene Marion Jones, moet 9 juli voorkomen. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar meer dan 100 gram heroïne te hebben verhandeld. De rechter noemde hem gisteren een gevaar voor de maatschappij. De oud-olympisch kampioen - Montgomery won goud met de estafetteploeg in Sydney 2000 - staat overigens 16 mei ook al terecht. Dan moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor het stelen en vervalsen van cheques.