Monet geveild voor 26,7 miljoen euro

NEW YORK, 7 mei. Het schilderij Le Pont du chemin de fer à Argenteuil (1873) van Claude Monet is afgelopen nacht bij Christie`s in New York verkocht voor 26,7 miljoen euro. Dat maakte Christie`s woordvoerder Rik Pike bekend. Verwacht werd dat het doek tussen de 22,5 en 25,8 miljoen euro zou opleveren. De opbrengst is een record voor een werk van Monet. Het doek werd aangeschaft door een anonieme koper, aldus Christie`s. Persbureau AP meldt dat het zo gaan om de familie Nahmad, een familie van kunsthandelaren met galeries in New York en Londen. Argenteuil was onder invloedrijke Parijzenaars een populaire plek voor de pleziervaart en werd door veel impressionistische kunstenaars geschilderd. Monet schilderde de plaats in 1873, toen hij er een huis huurde.