Komiek Stephen Colbert wint een Webby Award

NEW YORK. Bij de bekendmaking van de Webby Awards, ook bekend als de `Oscars voor het internet`, werd komiek Stephen Colbert onderscheiden als `internetpersoon van het jaar`. Will.i.am, zanger en medeoprichter van The Black Eyed Peas, werd uitgeroepen tot `kunstenaar van het jaar`. De Franse filmmaker Michel Gondry won de titel `videopersoon van het jaar`. De Webby Awards worden toegekend door de International Academy of Digital Arts and Sciences, die 550 leden telt. De prijzen zullen worden uitgereikt op 9 en 10 juni in New York. Traditioneel mag het dankwoord niet meer dan vijf woorden tellen. Colbert viel de eer ten deel voor ”de innovatieve manier waarop hij internet gebruikt voor interactie met liefhebbers van zijn programma op Comedy Central, The Colbert Report”. Zo lukte het een campagne van Colberts fans om de officiële website van de show de topplaats te bezorgen bij het googlen van ”grootste levende Amerikaan”. Er werden ook Webby`s uitgereikt aan NYTimes.com, The Onion, National Geographic, Flickr en ESPN.com.

Alle winnaars en toelichtingen zijn te vinden op webbyawards.com