Film van de dag

Geromantiseerde film over een reis van Che Guevara en zijn vriend Alberto Granado door Zuid-Amerika. scene uit de film "Motorcycle Diaries"

The Motorcycle Diaries/Diarios de motocicleta. Deze roadmovie gaat over de reis die Che Guevara in 1952 samen met zijn iets oudere vriend Alberto Granado door Zuid-Amerika maakte. Ernesto Guevara was 23 en studeerde medicijnen in Buenos Aires. Beiden schreven over deze reis een boek. De twee zien allerlei misstanden, helpen mee in een leprakolonie en ontmoeten steeds meer arme mensen. De film suggereert dat tijdens deze tocht Che’s sociale bewustzijn ontwaakte, wat zou leiden tot zijn deelname aan de Cubaanse revolutie en uiteindelijk tot zijn executie in de Boliviaanse jungle door toedoen van de CIA. Cameraman Eric Gautier legt het vast als in de beste travelogue; alles, hoe woest of armoedig ook, wordt voor zijn camera pittoresk. Ernesto wordt gespeeld door de Mexicaanse acteur Gael García Bernal.(Walter Salles, 2004, 9 landen), België 2, 20.40-22.45u.André Waardenburg

    • André Waardenburg