Dwangsommen voor aanhang Maharishi na overtredingen

Rotterdam. De Limburgse gemeente Roerdalen wil met dwangsommen bereiken dat de stichting Maharishi European Research University (MERU) in Vlodrop zich aan de regels houdt. De stichting van de in februari overleden Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi heeft volgens de gemeente diverse keren de bouwregels overtreden. Volgens een gemeentewoordvoerder zijn op het voormalige kloosterterrein meer dan tien overtredingen geconstateerd, zoals een reusachtig doek met een afbeelding van de goeroe dat over het oude klooster is gespannen, 164 vlaggenmasten bij `het paleis`, en enkele illegale bouwsels. In juni kijkt de Inspectie van het Onderwijs of het op het terrein gevestigde Onoverwinnelijkheidscollege voldoet aan de eisen van de Leerplichtwet. Maharishi was de stichter van de Vedische Universiteit. Zijn wereldwijd actieve Transcendente Meditatiebeweging (TM) heeft in Nederland 75.000 leden, wereldwijd ruim vier miljoen.

Lees een verhaal over Maharishi via nrcnext.nl/links