De teamleider

Foto Floren van Olden Olden, Floren van

Louise van Nispen (27)

Studie: Rechten, Universiteit Utrecht (1998-2004)Werk: Teamleider Congresontwikkelaars Elsevier Congressen Reed Business.Huis: Dubbele benedenwoningBrutomaandsalaris: 4.200 euro

Wat houdt uw werk in?

„Ik stuur een team van acht congresontwikkelaars aan. Zij organiseren en ontwikkelen congressen en evenementen voor verschillende doelgroepen. Soms zijn het meer feestjes, zoals onlangs de Cafetaria Top 100 Award, waar cafetariahouders een dagje uit zijn met optredens van bijvoorbeeld Frans Bauer. Andere congressen zijn echt gericht op mondelinge kennisoverdracht.”

U bent opgeleid als jurist, daar heeft uw functie weinig mee te maken.

„Klopt, ik ben begonnen als juridisch congresontwikkelaar, maar nu doe ik eigenlijk niets meer met mijn studie. Dit is een heel commerciële functie, die ligt mij beter dan een juridische inhoudelijke functie. Volgens mij wordt studie nogal eens overschat. Binnen dit bedrijf ontmoet ik veel mensen die met uiteenlopende studies hier terecht zijn gekomen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens mijn studie is een denkwijze, die maakt je succesvol. De inhoudelijke stof is minder relevant.”

Wanneer is uw werkdag geslaagd?

„Als mijn team nieuwe succesvolle concepten ontwikkelt en die bijeenkomsten vervolgens veel enthousiaste deelnemers of sponsoren opleveren. Recent zijn we begonnen met de Verandermanagementdag. Daar wordt een dvd-box gepresenteerd met allemaal verschillende managementgoeroes. Een nieuw concept dat ik zelf heb bedacht als congresontwikkelaar waren de zeven marketingwetten voor advocaten. Advocaten zijn vaak erg bezig met de inhoud, maar het is belangrijk dat ze ook commercieel leren denken om cliënten binnen te halen.”

U bent 27 en al teamleider, waar wilt u heen met uw carrière?

„Ik ben daar nu nog niet gericht mee bezig. Het leidinggeven bevalt me erg goed, dus daar wil ik mee verder, maar ik ben nog maar net begonnen met deze functie. Ik weet in elk geval wel dat het niets meer met mijn studie te maken zal hebben. Dat heb ik nu inmiddels wel afgesloten.”

    • Leendert van der Valk