3 Spelen

Geheimen opdiepen met roulette

Printer Roulette

monkeon.co.uk/printerroulette

‘Op wie ben je verliefd?’ of ‘wat is de ergste leugen die je ooit hebt verteld?’ Het zijn de bekendste vragen van Doen, Durven of de Waarheid, een spel dat iemands ware aard soms pijnlijk bloot kan leggen. Printer Roulette is een soort kruising tussen dit spel en Russisch roulette. Voor wie zich verveelt op het werk en zijn collega’s beter wil leren kennen. Je geeft aan op de site met hoeveel spelers je bent. Bedenk een vraag waarop de antwoorden mogelijk vrij gênant zijn (en liefst ook nog een beetje origineel). Vervolgens vult iedereen een antwoord in. Dan zie je plaatjes van vijf printers. Vier zijn ‘leeg’ en leveren lege blaadjes op. Een vijfde is ‘gevuld’ met inkt (leidt tot printopdracht) en geeft dus je diepste geheimen prijs. Mensen die liegen over antwoorden zouden printerinkt over zich heen moeten krijgen, vindt de bedenker. Nou nou, het is maar een spelletje. (IdV)