2 Duurzaam doen

Organische parfum

Duurzame luxe

www.ecoluxe.nl

Als je kiest voor een ecologisch verantwoorde leefstijl betekent dat niet dat je hoeft af te zien. Duurzame, biologische producten en luxe kunnen prima samengaan. Ecoluxe is geen winkel, maar een overzichtelijke site die een aantal duurzame luxegoederen met praktische informatie, websites en verkoopadressen op een rij zet. De artikelen lopen uiteen van stijlvolle champagneglazen (van gerecycled glas) tot een handgemaakte biologische boxspring. Ook op het gebied van mode en persoonlijke verzorging wordt een aantal suggesties gedaan, zoals tassen van gerecycled zeildoek, milieuvriendelijke teenslippers of de organische huidverzorgingslijn van Stella McCartney. De duurzaamheid van de producten is zorgvuldig gemeten. Er wordt niet alleen gekeken naar de productiemethoden, maar ook naar de belasting voor het milieu tijdens en na het gebruik. (SS)