1 Trainen

In 10 weken werk je met de VRT podcasts naar 5 kilometer aaneengesloten rennen. (Foto HH) Lancement de la griffe sport Rykiel Karma: blouson en polaire, short et débardeurs superposés en coton, (Rykiel Karma). Bonnet en laine, (Prada Sport), baskets (Adidas). En mode aléatoire : iPod shuffle 1 Go, (Apple). Figaro/Hollandse Hoogte

Podcasts downloaden

0 tot 5 km: tinyurl.com/2s7495 5 tot 10 km: tinyurl.com/5ljdpt

Sommige mensen rennen bij weer en wind, bij nacht en ontij. Ik heb een buurvrouw die daar een sport van maakt. Andere mensen zijn meer lenterenners, het enige seizoen dat het niet te heet, te nat of te koud is. Probleem is wel dat je dan elk jaar helemaal opnieuw moet beginnen met conditie opbouwen. Stopwatch in de hand, minuutje wandelen, minuutje lopen, enzovoort. Saaaaaaaaaai! De Belgische radio maakte in 2006 een serie podcasts om je te begeleiden. De VRT zelf heeft ze niet meer online staan, maar ze zijn nog op allerlei plekken te vinden. Vanavond downloaden en de mp3’tjes op je walkman (what’s in a word) zetten. Minuutje wandelmuziek, minuutje hardloopmuziek en tussendoor aanmoedigingen van de Vlaamse presentatrice Evy Gruyaert: „Hou vol, nog heel eventjes en dan mag je weer wandelen.” In 10 weken werk je in drie keer trainen per week naar 5 kilometer aaneengesloten rennen. Van daaruit kun je met een tweede serie podcasts door trainen voor de 10 kilometer. Dan zitten we inmiddels wel volop in de zomer. Meer iets voor de buurvrouw... (CJ)