Vogelaar heeft ons juist geïnspireerd

Graag wil ik hierbij reageren op de vele kritieken die minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie, PvdA) te verduren krijgt (nrc.next, 24 april). Ik vind het schandalig dat iemand die zo haar best doet voor de samenleving, dusdanig wordt afgekraakt en in het openbaar vernederd. Vogelaar komt juist op voor de mensen in de veertig achterstandwijken. Maar aan ons, de werkelijke bewoners van die wijken, wordt over haar niks gevraagd. Terwijl we tot op heden wij een zeer prettige samenwerking met de minister hebben gehad.

Maar omdat politici en journalisten zich negatief over de minister hebben geuit, is de kous voor veel mensen daarmee blijkbaar af. Ik ben toevallig één van de vrijwilligers die motivatie heeft gekregen om mij voor mijn wijk in te zetten. Vogelaar is een bijzonder inspirerende en motiverende minister, die slechts lof verdient.

    • Judit Hudak Arnhem