Twee doden bij rellen over prijzen Somalië

Mogadishu. Somalische militairen hebben gisteren in de hoofdstad Mogadishu ten minste twee burgers gedood bij rellen over stijgende prijzen en vals geld. Net als in veel andere landen zijn de voedselprijzen in het Oost-Afrikaanse land de laatste tijd sterk gestegen. Daarbij zijn er recentelijk veel illegale shillings in het land in omloop gebracht, die zouden bijdragen aan de inflatie. Veel handelaren nemen alleen nog buitenlandse valuta aan. Volgens een nieuw rapport van Amnesty International dreigt in Somalië een humanitaire crisis als gevolg van het aanhoudende geweld tussen door Ethiopië gesteunde regeringstroepen enerzijds en militante strijders anderzijds. De mensenrechtenorganisatie, die slachtoffers van het geweld interviewde, stelt dat er waarschijnlijk sprake is van misdaden tegen de menselijkheid.