Strenger visumbeleid door China bevestigd

China heeft vandaag voor het eerst bevestigd dat het visumbeleid van het land is verscherpt. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt er scherper naar de aanvragen gekeken en meer op de procedures gelet „om de veiligheid van de reiziger te beschermen”. Hij wilde niet ingaan op de vraag of de maatregel te maken heeft met de Olympische Spelen die in augustus in Peking plaatsvinden.

China ontkent dat visa die meerdere reizen naar het land mogelijk maken, zijn ingetrokken. Afgelopen maand lieten reisbureaus in Hongkong weten dat de Chinese regering dergelijke visa tussen april en oktober niet meer zou verstrekken. De zogenaamde multiple-entry visa zijn populair bij zakenmensen die vanuit of via Hongkong regelmatig naar het Chinese vasteland reizen.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat China open blijft staan voor de komst van studenten, toeristen en zakenmensen naar het land. (AP)