Radio Voorkeur

Kunststof. Gast Bram Vermeulen berichtte voor NRC Handelsblad en NOS-journaal over de turbulent verlopen verkiezingen in Zimbabwe en vloog onder de radar van de e autoriteiten door, want het vrije woord is niet populair in het land van Robert Mugabe. De standplaats van Bram Vermeulen is Johannesburg in Zuid-Afrika. Hij is genomineerd voor de Dick Scherpenzeelprijs. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met theaterwetenschapper Els Launspach over de roman Messire, waarin wordt aangetoond dat geschiedschrijving altijd een kwestie van belangen is geweest. Gert Nieveld bespreekt The Forty Part Motet van de Canadese kunstenares Janet Cardiff. Fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek praten over de - uitgebreide - heruitgave van hun boek Exactitudes (2002). Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Live gesprek met de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2008, die eerder op de avond bekendgemaakt wordt. Hijlco Span praat met de winnaar, de uitgever van het winnende boek en de redacteur. Genomineerd zijn o.a Jeroen Brouwers, Marjolijn Februari en Koen Peeters. Radio 1, 0.00-0.45u.