Ontwikkelingshulp 2.0

ICT-onderwijs in Tanzania

„Ontwikkelingshulp 2.0”, zo omschrijft medeoprichter Bart Lacroix (33) zijn 1%club. Via deze onlinemarktplaats kunnen kleinschalige hulpprojecten een sponsor vinden. Een computerlokaal in Tanzania, microkredieten voor fietsen in Ghana of een basisschool voor nomadenkinderen in Tibet. De site probeert jonge mensen met een goede baan aan te spreken met de kreet: „Eén procent van je inkomen tegen armoede, de rest mag je houden.” Via een profiel met informatie, filmpjes en een blog worden de sponsors op de hoogte gehouden van ‘hun’ project. Ruud Lubbers steunt de 1%club. Volgens hem bevordert de site „directe betrokkenheid”. De budgets van de projecten liggen tussen de vijfhonderd en een paar duizend euro. Toch hebben de meeste nog niet voldoende geld opgehaald. Misschien komt dat omdat leden ook 1% van hun tijd of kennis mogen schenken met gratis advies.

Deirdre Das

Zelf een goed doel steunen? Kijk op 1procentclub.nl

    • Deirdre Das