Moord op Fortuyn herdacht met toer

Moord op Fortuyn herdacht met toer Hilversum, 6 mei. Op diverse locaties wordt vandaag de dood van Pim Fortuyn in 2002 herdacht. Op het Mediapark in Hilversum, op de plek waar de politicus zes jaar geleden werd vermoord, werden vanochtend bloemen gelegd en toespraken gehouden. Sprekers waren onder anderen vertegenwoordigers van LPF Duiven, LPF Eindhoven en de Jonge Fortuynisten. Rond het middaguur stond een bezoek van het voormalige graf van Fortuyn op de begraafplaats Westerveld in Driehuis op het programma, gevolgd door een stille tocht in Rotterdam van het woonhuis van Fortuyn aan het G.W. Burgerplein naar zijn standbeeld aan de Korte Hoogstraat. Bij het stadhuis wordt om 18.06 uur, het tijdstip van de moord, een minuut stilte gehouden. De organisatie Beeld van Pim organiseert een busreis langs de locaties. Volgens Jennifer Vetter van de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn, medeorganisator van de herdenking, nemen zo’n vijftig mensen deel aan de busreis. Foto Bram Budel Herdenking Pim Fortuyn in mediapark Foto: Bram Budel Budel, Bram