Met 80 km p/u van de glijbaan in zonnig Dubai

Met 80 km p/u van de glijbaan in zonnig Dubai Dubai. Een bezoeker glijdt van de 33 meter hoge ‘Jumeirah Sceirah’, één van de dertig attracties in het Wild Wadi Park, een themapark dat op twintig minuten ligt van de hoofdstad. De Jumeirah Sceirah is een van de hoogste en snelste glijbanen buiten Noord-Amerika; er kan een snelheid van 80 kilometer per uur worden gehaald. Het waterpark is eigendom van de Jumeirah Group, dat ook betrokken was bij De Palm, een kunstmatig vakantie-eiland in de vorm van een palm. Voordat het attractiepark in 1999 werd geopend, werkten 3.000 man drie jaar lang aan het project. Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. De oliereserves van Dubai zijn lager dan die van mede-emiraat Abu Dhabi en Saoedi-Arabië, waardoor Dubai zich richt op handel en toerisme. Volgens de manager van het park bestaat de helft van de bezoekers uit inwoners van Dubai, de andere helft uit toeristen, al dan niet ondergebracht in de nabijgelegen resorts. Een dagkaartje voor het park kost omgerekend zo’n 44 euro. Elke donderdagavond is het ladies only. Foto Reuters A visitor slides down the "Jumeirah Sceirah" in Dubai's Wild Wadi Oasis-themed waterpark May 5, 2008. The Jumeirah Sceirah is one of the tallest and fastest free fall water slides outside of North America. REUTERS/Jumana El Heloueh (UNITED ARAB EMIRATES) REUTERS

Een bezoeker glijdt van de 33 meter hoge ‘Jumeirah Sceirah’, één van de dertig attracties in het Wild Wadi Park, een themapark dat op twintig minuten ligt van de hoofdstad. De Jumeirah Sceirah is een van de hoogste en snelste glijbanen buiten Noord-Amerika; er kan een snelheid van 80 kilometer per uur worden gehaald. Het waterpark is eigendom van de Jumeirah Group, dat ook betrokken was bij De Palm, een kunstmatig vakantie-eiland in de vorm van een palm. Voordat het attractiepark in 1999 werd geopend, werkten 3.000 man drie jaar lang aan het project. Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. De oliereserves van Dubai zijn lager dan die van mede-emiraat Abu Dhabi en Saoedi-Arabië, waardoor Dubai zich richt op handel en toerisme. Volgens de manager van het park bestaat de helft van de bezoekers uit inwoners van Dubai, de andere helft uit toeristen, al dan niet ondergebracht in de nabijgelegen resorts. Een dagkaartje voor het park kost omgerekend zo’n 44 euro. Elke donderdagavond is het ladies only.