`Lufthansa, Unicredit praten over Alitalia`

Rotterdam. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft met de Italiaanse bank Unicredit gesproken over een mogelijk bod op Alitalia. Dat meldde de Italiaanse krant Il Messaggero gisteren. Volgens de krant heeft Lufthansa drie voorwaarden gesteld om mee te doen aan een overname van de verlieslijdende Italiaanse luchtvaartonderneming: een duidelijk beeld van de financiën van Alitalia, een reorganisatieplan en medewerking van de bonden. Lufthansa zou daarover de afgelopen dagen hebben gesproken met de topman van Unicredit in München. Alitalia zit in grote problemen. Het bedrijf draait met een verlies van circa 1 miljoen euro per dag. Het Franse Air France-KLM wilde Alitalia overnemen. Het concern trok haar bod in toen de vakbonden met eisen kwam.