Kritiek van de VS op het blokkeren van overnames

Amsterdam. Rijke industrielanden moeten ophouden met het blokkeren van overnames om redenen die niets te maken hebben met de nationale veiligheid. Juist deze landen moeten een voorbeeld zijn voor andere. Deze oproep kwam gisteren van Dan Price, internationaal econoom bij de National Security Council. Price, die een prominente rol heeft in het Witte Huis van George Bush, zei dit in de Britse zakenkrant Financial Times. Price stelde dat de rijke industrielanden de laatste tijd neigen naar protectionisme bij het tegenhouden van buitenlandse overnames op andere gronden dan alleen de nationale veiligheid. De G8, de groep van acht rijkste industrielanden, moet juist ”een voorbeeld” zijn voor andere landen als het gaat om open handel en open investeringen.