Krajicek verliest in Berlijn achtste op rij

Acht nederlagen op rij voor Michaëllla Krajicek

Tennisster Michaëlla Krajicek is opnieuw uitgeschakeld in de eerste ronde van een WTA-toernooi. Ze had gisteren in in Berlijn weinig in te brengen tegen de Oostenrijkse Sybille Bammer. De partij was na vijf kwartier afgelopen: 1-6 en 2-6.

Krajicek, die in Berlijn wordt bijgestaan door haar vader Petr en de Zuid-Afrikaanse fitnesscoach Allistair McCaw, blijft door de nieuwe nederlaag zonder zege in het enkelspel in 2008. Het was al de achtste keer dat ze een partij als verliezer afsloot.

De negentienjarige Nederlandse trof het niet met Bammer als tegenstander in de eerste ronde van Berlijn. De Oostenrijkse staat twintig plaatsen hoger op de wereldranglijst. De wanhopig naar vorm zoekende Krajicek legde het op alle fronten af tegen Bammer. Ze serveerde en retourneerde slechter en benutte slechts één van haar zes breekpunten.

Krajicek, nummer 43 op de wereldranglijst, begon het jaar met nederlagen in de eerste ronden van het toernooi van Auckland en de Australian Open. Nadat ze rust had genomen om te herstellen van een polsblessure vervolgde ze de negatieve reeks, tot en met Berlijn. Volgens haar broer Richard gaan de slechte resultaten ten koste van haar zelfvertrouwen. Maar echt zorgen maakt de Wimbledonkampioen van 1996 zich niet. „Op haar leeftijd maak je je alleen zorgen over een carrière wanneer lichamelijke ongemakken of blessures een serieuze bedreiging vormen”, stelde hij onlangs in zijn column in De Telegraaf. „En daarvan is bij Misa geen sprake.”

Martin Verkerk maakt in juli weer zijn opwachting bij het Dutch Open. De 29-jarige Nederlander, die in 2004 het ATP-toernooi in Amersfoort won, heeft bij toernooidirecteur Hans Felius een wildcard aangevraagd én gekregen. Het graveltoernooi was destijds het laatste succesvolle optreden van Verkerk. Door een schouderblessure moest hij zijn carrière onderbreken. Vorig jaar mislukten zijn pogingen om op het hoogste niveau terug te keren, dit jaar lijkt Verkerk op te leven. De finalist van Roland Garros in 2003 won al een future-toernooi en vorige maand ook een challenger in Athene.

Acht nederlagen op rij voor Michaëllla Krajicek