Kaartverkoop Spelen in China verloopt allerminst vlekkeloos

Peking. De kaartverkoop voor de Olympische Spelen, die gisteren is hervat, is opnieuw op een chaos uitgedraaid. Al vroeg verzamelden zich honderden mensen voor filialen van de Bank of China in Peking. Op basis van het principe wie het eerst komt wie het eerst maalt, worden tot 9 juni in China nog 1,38 miljoen kaartjes ter beschikking gesteld. Een half jaar geleden was het aantal aanvragen zo overweldigend, dat het computersysteem al na drie uur crashte. Ook gisteren vertoonde het systeem kuren. Bezoekers konden wel inloggen op de website van het boekingskantoor, maar slaagden er niet in de betaling te voltooien. Directeur Zhu Yan van het boekingskantoor weersprak de problemen. ”De website functioneert prima, maar door de vele hits verloopt de verkoopprocedure langzaam.” Per uur bezochten vijftien miljoen Chinezen de website.