Justice, duo Xavier de Rosnay en Gaspard Augé

Gaspard Augé (links) en Xavier de Rosnay. (Foto AFP) TO GO WITH AFP STORY BY PAUL RICARD : Members of the band "Justice", French Gaspard Auge (L) and Xavier de Rosnay (R) speak to the press as they sign autographs, 07 November 2007 in Paris. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT AFP

Justice is een danceduo uit Parijs. Hun beeldmerk is een wit verlicht kruis dat tijdens optredens in het midden van het podium staat.

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

Gaspard (28): „ Nevermind, van Nirvana in 1992. Ik was fan van Nirvana, vooral van de clip van Teen Spirit.”

Ben je een verzamelaar?

Xavier (25): „Wij wonen samen op een etage en daar hebben we zeker duizenden platen en cd’s. We zijn van huis uit grafisch ontwerper, dus veel platen zijn gekocht om de hoezen. The Beatles, Chicago, Prince en Michael Jackson hebben we compleet. We hebben nogal wat dubbel; The White Album van The Beatles hebben we zes keer. Dan was ik vergeten dat ik hem al had.”

Favoriete plaat?

Xavier: „Something, Anything? uit 1972, van Todd Rundgren. Er is geen plaat waar ik meer naar heb geluisterd. Ik heb Todd Rundgren pas laat ontdekt en heb inmiddels alle artikelen en video’s bekeken die ik over hem kon vinden.”

Gaspard: „Chaos and Creation in the Backyard van Paul McCartney.”

Favoriete dansnummer?

Xavier: „Intro van Aain Braxe, uit 1999. Braxe heeft samen met Thomas Bengalter (Daft Punk) in Stardust gezeten.”

Gaspard: „Technopolice van Yello Magic Orchestra, zo’n maf synthesizerdeuntje dat je ook in Chinese restaurants hoort.”

Troostplaat?

Xavier: „Mijn helden, Billy Joel, 10CC, Supertramp. Dat is de beste popmuziek die ik ken, en daardoor troostend.”

Gaspard: „Yello Magic Orchestra.”

Beste hoes?

Xavier: „Revolver van The Beatles.” Gaspard: „Defenders of the Faith van Judas Priest. Ik heb de plaat nooit beluisterd maar de hoes is mooi, met een soort monster erop. Ik heb er zeker vijf T-shirts van.”

Justice treedt op tijdens Pinkpop, op 31/5, en op 5/6 tijdens 5 Days Off, in de Heineken Music Hal, Amsterdam.Zie: justicemusic.nl

    • Hester Carvalho