Het actiepakje van Wonder Woman

Het actiepakje van Wonder Woman New York. Het Wonder Woman-pakje dat de Amerikaanse actrice Lynda Carter in 1976 droeg in de gelijknamige televisieserie (1976-1979), is onderdeel van de tentoonstelling Superheroes: Fashion and Fantasy exhibition, die morgen in New York wordt geopend en tot 1 september te zien is. Op de expositie, mede mogelijk gemaakt door de Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani, zijn zestig ensembles te zien van superhelden uit films, haute couture en de sportwereld. De expositie wil onderzoeken hoe actiehelden en -heldinnen als Superman, Batman, Spider-Man, Catwoman en anderen van invloed zijn geweest op grote modeontwerpers. Supermans pakje, dat destijds geïnspireerd was door kostuums van acrobaten en sterke mannen uit het circus, is de standaard geworden van de outfit die superhelden tegenwoordig dragen, zo valt te lezen in de catalogus. Foto AP The 1976 Wonder Woman costume worn by Lynda Carter is displayed at the Metropolitan Museum of Art during the Superheroes: Fashion and Fantasy exhibition, Monday, May 5, 2008. The exhibition, made possible by Giorgio Armani, features about 60 ensembles and runs through Sept. 1. (AP Photo/Stephen Chernin) Associated Press