`Fatsoensregels op Antillen voor overleg met parlementariërs`

willemstad. Er komen `fatsoenregels` voor het komende overleg in juni in Den Haag tussen parlementariërs uit Nederland en die van het Antilliaanse en Arubaanse parlement. Daarover hebben de voorzitters van de parlementaire delegaties uit de Tweede en Eerste Kamer gisteren een compromis gesloten met de voorzitters van het Antilliaanse en Arubaanse parlement, zo melden bronnen. De regels worden gebaseerd op het Reglement van Orde van de Tweede Kamer. Politici die beledigen kan daardoor het zwijgen worden opgelegd. Aanleiding voor de regels zijn eerdere uitlatingen van Kamerlid Hero Brinkman (PVV), die de Antillen onder meer een ”grotendeels corrupt boevennest” noemde. Hierna werd het parlementair overleg tussen Nederland, Aruba en de Antillen in januari afgelast. De PVV heeft gezegd niet deel te nemen aan het komende overleg als de gedragscode doorgaat. Brinkman komt deze maand met een `corruptienota`, een zwarte lijst met namen van 37 Antilliaanse politici.