China wil dodelijk virus zo snel mogelijk de kop in drukken

Peking. China zegt alles in het werk te stellen om een virusepidemie zo snel mogelijk de kop in te drukken. In de stad Fuyang in de oostelijk gelegen Chinese provincie Anhui zijn de afgelopen tijd 26 kinderen overleden aan het virus EV71 dat blazen veroorzaakt op voeten, handen en in de mond. Meer dan elfduizend gevallen van besmetting zijn bekend. De eerste doden werden al eind maart gemeld, maar de uitbraak werd pas half april naar buiten gebracht. In China breekt vaker een epidemie van EV71 uit. Het aantal besmettingen piekt normaal in de warme maanden juni en juli. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het virus geen bedreiging voor de Olympische Spelen die deze zomer in Peking plaatsvinden omdat het virus alleen aanslaat bij kinderen.