2 Aanschaffen

Made in China

ShanghaiTang

www.shanghaitang.com

‘Made in China’ zou wel eens stijlvolle kwaliteit kunnen gaan betekenen, in plaats van plastic rommel. In elk geval wel als het aan het kledingimperium ShanghaiTang ligt. David Tang wist de allure van het oude Shanghai en traditionele Chinese technieken te vangen in mode die voldoet aan de behoeften van de moderne vrouw, man en kind. En dat heeft ook buiten de grenzen succes geoogst. Er zijn inmiddels winkels in de chique wijken van Parijs, Londen en New York waar je naast de keuze uit de standaardcollecties ook kleding op maat kan laten maken. Deze wordt helemaal met de hand versierd met borduursels, kraaltjes en pailletten. Ook geven ze er twee keer per jaar modeshows. Aan de zoete zijden jurkjes, bloesjes en jasjes hangt een serieus prijskaartje, maar gelukkig zijn er ook grappige accessoires en cadeautjes. (LdH)