Wonderlijk woordenboek

Palmcomputer met woordenboek Sharp RD CX310

Toegegeven, er zit een Wondere Wereld-luchtje aan de term elektronisch woordenboek, maar met een apparaat als de Sharp RD CX310 kun je toch voor de dag komen. Deze ieniemienie-computer bevat 82 woordenboeken, een 30 GB harde schijf, 4,3 inch lcd-scherm en speelt ook vrolijk Windows Media, Mpeg4 en DivX video af. Met de ingebouwde FM radio, voice recorder en een knalrode verpakking lijkt de CX310 een uitgebalanceerde mix tussen lering ende vermaeck. Chriet zou zeggen: de prijs van dit wwwonderlijke wwwoordenboek is niet bekend, maar de voorganger uit de Megastudy-serie kost 359.000 Won (iets meer dan 210 euro).

Nog zo’n coole educatieve gadget is de Digitalcube i-Station UDIC. Dit woordenboek helpt je met vijftig talen, inclusief spraakvoorbeelden en heeft 60 GB harde schijf en een kantelbaar scherm. Prijs 440 dollar.

Marc Hijink

Op nrc.nl/hebben een video waarin de UDIC wordt getest.

    • Marc Hijink