Weinig huizen met energielabel

Slechts één op de twintig verkochte woningen in het eerste kwartaal van 2008 had het wettelijk verplichte energielabel. Dat heeft een woordvoerder van het Kadaster bevestigd. Het energielabel is sinds 1 januari van dit jaar verplicht. Volgens makelaarsorganisatie NVM zijn in het eerste kwartaal van dit jaar iets meer dan 32.600 woningen verkocht. Daarvan zouden zo’n 1.600 beschikken over het verplichte label. Het energielabel moet beschikbaar zijn bij de bouw, de verkoop of de verhuur van een gebouw of woning op het moment van de transactie. Maar wanneer koper en verkoper samen afspreken dat ze het niet nodig vinden, volgt er geen sanctie. Het energielabel voor woningen is te vergelijken met dat voor auto’s en apparaten als koelkasten en kost inclusief rapport circa 200 euro. (NRC)

Hoe belangrijk vinden kopers een energielabel? Lees een artikel via nrcnext.nl/links