Tropische cycloon treft Birma

Tropische cycloon treft Birma rangoon. In Birma zijn zeker 351 doden gevallen door de tropische cycloon Nargis, die zaterdag aan land kwam. Dat hebben Birmese staatsmedia gemeld. Vijf regio’s, waaronder de voormalige hoofdstad Rangoon, zijn uitgeroepen tot crisisgebied. Elektriciteit en de drinkwatervoorziening zijn uitgevallen, gebouwen raakten beschadigd of stortten in. Delen van de stad overstroomden. In de haven kapseisden vijf schepen. Foto AP Policemen remove a uprooted tree from a street in Yangon on May 4, 2008 Myanmar residents awoke to devastation after tropical cyclone Nargis tore through swathes of the country, battering buildings, sinking boats and causing unknown casualties, officials said. The cyclone also ripped down power and phone lines, cutting off the military-run nation just a week before a crucial referendum on its new constitution, the first polling in Myanmar since general elections in 1990. AFP PHOTO / Hla Hla HTAY AFP