Overige films

National Treasure (John Turteltaub, 2004, VS). Plottechnische idiotie en nagelbijtende spanning in crypto-religieus-historische avonturenthriller. Kunsthistorici, schatzoekers, vrijmetselaars en de FBI zitten achter een Tempeliersgeheim aan. De aanwijzingen voor de ontknoping van het Grote Geheim zijn te vinden op uiteenlopende documenten als 100-dollarbiljetten en de Onafhankelijkheidsverklaring, die door Nicholas Cage gestolen moeten worden. BBC1, 17.35-19.35u.

Runaway Train (Andrei Kontsjalovski, 1985, VS). Fysiek opwindende, allegorische thriller naar scenario van Akira Kurosawa over twee ontsnapte misdadigers, ingesloten op een op hol geslagen trein. BBC1, 0.30-2.15u.

Doctor in Trouble (Ralph Thomas, 1970, Engeland). Op een cruiseschip gesitueerde aflevering uit Britse reeks dokterskomedies. BBC2, 1.30-3.00u.