Open dag in de hangar

Open dag in de hangar Weeze. Bezoekers bekijken de reusachtige hangar van een Vulcan bommenwerper. In de jaren zestig stonden deze bommenwerpers, uitgerust met atoombommen, op de voormalige Britse luchtmachtbasis in de Duitse stad Weeze, net over de grens bij Venray. Luchthaven Niederrhein, zoals de oude luchtmachtbasis nu heet, is vijf jaar geleden getransformeerd tot een succesvol burgervliegveld. Luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt hiervandaan op verschillende bestemmingen. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Niederrhein werden afgelopen weekend vliegshows gegeven. Ook konden mensen een deel van de vroegere basis bekijken. Foto Flip Franssen Duitsland, Weeze, 1-5-2008 Luchthaven Niederrhein (Weeze airport) bestaat 5 jaar. Deze voormalige Britse luchtmachtbasis is een tot een succesvol leven als burgervliegveld getransformeerd. Ryanair vliegt op verschillende bestemmingen. t.g.v. hiervan werden gisteren en vandaag een vliegshow gegeven. Ook konden mensen een deel van de vroegere basis bekijken. Op de foto een reusachtige hangar van een Victor bommenwerper die hier in de zestiger jaren gestationeerd waren. Zij waren uitgerust om atoombommen te werpen. Foto: Flip Franssen Franssen, Flip

Bezoekers bekijken de reusachtige hangar van een Vulcan bommenwerper. In de jaren zestig stonden deze bommenwerpers, uitgerust met atoombommen, op de voormalige Britse luchtmachtbasis in de Duitse stad Weeze, net over de grens bij Venray.

Luchthaven Niederrhein, zoals de oude luchtmachtbasis nu heet, is vijf jaar geleden getransformeerd tot een succesvol burgervliegveld. Luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt hiervandaan op verschillende bestemmingen.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Niederrhein werden afgelopen weekend vliegshows gegeven. Ook konden mensen een deel van de vroegere basis bekijken.