Meizon

Het blijft de komende dagen zonnig en weldra komt de zomerse temperatuur van 25 graden in zicht. In stadstuinen kan die waarde al heel snel gehaald worden, elders lijken dergelijke temperaturen voor vrijdag te zijn weggelegd. De huidige weercondities worden teweeggebracht door een hogedrukgebied dat zich boven zuidelijk Scandinavië bevindt en zich daar blijft ophouden. Mede dankzij het koude zeewater zijn hogedrukgebieden in ons land vaak aanwezig in het voorjaar. In de zomer zullen hogedrukzones juist in de regio van de Middellandse Zee veelvuldiger voorkomen, waardoor bij ons wisselvalliger omstandigheden op de loer liggen. In de huidige kalme en overwegend heldere condities daalt de temperatuur vanavond en komende nacht richting een graad of 8. Langs de oostgrens kan het wat verder afkoelen; zo werd het op vliegveld Enschede afgelopen nacht 2,2 graden. Morgen is het opnieuw zonnig. In de middag verschijnen in het oosten en zuidoosten een paar kleine stapelwolken, meer niet. Bij een zwakke tot matige oostelijke wind is het ’s middags veelal 22 graden. Daar waar de wind over een groot wateroppervlak strijkt wordt het enkele graden koeler. Ook woensdag, donderdag en vrijdag ogen zonnig. Tijdens de nachten is het nagenoeg windstil, tijdens de ochtend steekt er een licht briesje op. Buien vallen ver buiten onze landsgrenzen, vooral in Spanje en in delen van de Balkan.