Identiteit gewonde fietsers bekend

Utrecht, 5 mei. De politie heeft de identiteit van twee fietsers die zaterdag zwaargewond raakten bij een ongeval in Odijk dankzij hun buren kunnen achterhalen. De gewonden zijn een 52-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Utrecht. Dat meldde de politie vandaag. De buren belden de politie nadat ze een opsporingsbericht op de tv hadden gezien waarbij ze onder meer de fietsen en de sleutels herkenden. De twee fietsers werden aangereden door een 80-jarige automobilist uit Odijk die onwel was geworden. Deze overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Het stel, dat met hersenletsel in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht werd opgenomen, droeg geen identiteitsbewijs bij zich. Volgens de politie is de toestand van de vrouw zorgwekkend. De man is stabiel.