Film van de dag

Raiders Of The Lost Ark Year: 1981 Director: Steven Spielberg Harrison Ford PHOTOS12

Raiders of the Lost Ark.Op 22 mei gaat Indiana Jones and the Kingdom of the Chrystal Skull wereldwijd in première, met opnieuw de pensioengerechtigde Harrison Ford in de hoofdrol als ‘Indy’. Ter voorbereiding hierop vertonen diverse zenders de eerdere drie delen. De eerste film, uit 1981, van het koppel Steven Spielberg (regie) & George Lucas (productie), is een van de succesvolste Amerikaanse films aller tijden. Het is een hommage aan de bioscoopseries en avonturenfilms uit hun jeugd, zoals King Solomon’s Mines (1950). Ze gebruikten zelfs het oude, in onbruik geraakte Paramount-logo uit de jaren veertig en vijftig, dat vervolgens naadloos overgaat in het eerste shot van de film: een berg in de Andes, waar Indy ternauwernood aan de dood ontsnapt. Daarna speurt de archeoloog in Egypte naar de legendarische ark, met de nazi’s op zijn hielen. (Steven Spielberg, 1981, VS), SBS6, 20.30-22.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg