Doden bij gevechten tussen rebellen en regering Jemen

Sana`a. Bij gevechten in Jemen tussen shi`itische rebellen en het regeringsleger zijn de afgelopen dagen zeker twintig doden gevallen. In de noordelijke provincie Saada is de afgelopen weken de opstand weer opgelaaid. Een bomaanslag in een moskee kostte vrijdag aan zeker achttien mensen het leven. De meeste slachtoffers waren militairen. Rebellenleider Abdel Malak al-Hawthi zei gisteren dat stamleiders proberen te bemiddelen voor een nieuwe wapenstilstand met de regering, maar hij waarschuwde dat zijn groep het geweld zal laten escaleren ”als de regering vasthoudt aan oorlog”. Sinds de opstand in 2004 uitbrak zijn honderden mensen gedood. De rebellen zeggen dat de regering corrupt is en haar beleid laat bepalen door Amerika. Jemen is een belangrijke bondgenoot van de VS in het Midden-Oosten, maar het is ook het vaderland van de familie Bin Laden.