Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag gedicht Frank van Pamelen Het is Bevrijdingsdag en in Maasbree Sluit iemand in een klein appartement Op zeven hoog haar ramen en lamellen Beneden haar staat in de Megatent Een zanger zwaar haar zenuwen te kwellen In een hysterische toegekrijste show Uit duizenduit gegilde decibellen Ontcijfert ze fragmenten Cupido Parijs en Als De Morgen Is Gekomen Die al een week vanuit haar radio Volcontinu haar kamer binnenstromen Hoezeer ze ook de zenders blijft verstellen Boom Boom Bailando kan ze nu wel dromen De keren Telkens Weer zijn niet te tellen Het hele repertoire is haar bekend Maar nu, nu het gejoel maar aan blijft zwellen Nu kwakt ze in gedachten deze vent Met veel tamtam bij Volendam in zee Als hij zijn stem weer kwijtraakt, denkt ze, ach Dan is ’t voor mij pas écht Bevrijdingsdag Frank van Pamelen Frank van Pamelen is dichter en cabaretier. Voor de opiniepagina van nrc.next becommentarieert hij regelmatig de actualiteit in dichtvorm. Lees meer gedichten van zijn hand op frankvanpamelen.nl Illustratie Ruben L. Oppenheimer vlag met paling Oppenheimer, Ruben L.

Het is Bevrijdingsdag en in Maasbree

Sluit iemand in een klein appartement

Op zeven hoog haar ramen en lamellen

Beneden haar staat in de Megatent

Een zanger zwaar haar zenuwen te kwellen

In een hysterische toegekrijste show

Uit duizenduit gegilde decibellen

Ontcijfert ze fragmenten Cupido

Parijs en Als De Morgen Is Gekomen

Die al een week vanuit haar radio

Volcontinu haar kamer binnenstromen

Hoezeer ze ook de zenders blijft verstellen

Boom Boom Bailando kan ze nu wel dromen

De keren Telkens Weer zijn niet te tellen

Het hele repertoire is haar bekend

Maar nu, nu het gejoel maar aan blijft zwellen

Nu kwakt ze in gedachten deze vent

Met veel tamtam bij Volendam in zee

Als hij zijn stem weer kwijtraakt, denkt ze, ach

Dan is ’t voor mij pas écht Bevrijdingsdag

Frank van Pamelen

Frank van Pamelen is dichter en cabaretier. Voor de opiniepagina van nrc.next becommentarieert hij regelmatig de actualiteit in dichtvorm.

Lees meer gedichten van zijn hand op frankvanpamelen.nl

    • Frank van Pamelen