3 Voorbereiden

Goed zeilweer?

Windvoorspellingen

www.windguru.com

Belden zeilers, surfers en vliegeraars vroeger nog eindeloos de weerlijn om te horen of het ging waaien, de moderne watersporter heeft Windguru. Op deze website vind je de windvoorspelling voor watersportlocaties over de hele wereld, van Noordwijk aan Zee tot Oahu. Voor Nederland vermeldt Windguru van 108 locaties de verwachte windsnelheid, windrichting en eventuele windstoten. Ook de voorspelde temperatuur, neerslag, golfrichting en golfhoogte zijn er te vinden. Waar mogelijk staat een link naar een webcam van het desbetreffende strand. Handig voor surfers is de Windguru-classificatie: gouden sterren geven uitstekende condities aan, blauwe sterren betekenen dat het water zeer koud is. De site is gratis, maar voor zo’n twee euro per maand koop je een upgrade naar Windguru Pro, waarmee je vijf extra weerkaarten krijgt. (RC)