1 Gluren

Face your pockets broekzakken legen Zakken legen www.faceyourpockets.com Eurocentjes, gsm, een verdwaalde kauwgom en een vergeten zakdoek. Het zijn niet echt opwindende spullen die in de gemiddelde broekzak rondzwerven. Timur Akhmetov en Yulia Yakushova, twee Russen die in Praag grafisch werk, illustraties en foto’s maken, besloten een project te beginnen rond de inhoud van broekzakken. Mensen werd gevraagd hun zakken leeg te maken, de inhoud op een scanner te leggen en een plaatsje voor hun gezicht vrij te houden. Het resultaat kreeg de naam Face your pockets!

Zakken legen

www.faceyourpockets.com

Eurocentjes, gsm, een verdwaalde kauwgom en een vergeten zakdoek. Het zijn niet echt opwindende spullen die in de gemiddelde broekzak rondzwerven. Timur Akhmetov en Yulia Yakushova, twee Russen die in Praag grafisch werk, illustraties en foto’s maken, besloten een project te beginnen rond de inhoud van broekzakken. Mensen werd gevraagd hun zakken leeg te maken, de inhoud op een scanner te leggen en een plaatsje voor hun gezicht vrij te houden. Het resultaat kreeg de naam Face your pockets! Een bijbehorende website toont voorlopig de inhoud van 232 broekzakken met een naamkaartje van de eigenaar erbij. Je kunt nog steeds foto’s insturen van je eigen gezicht tussen de rommel. Houd wel je ogen dicht als je met je gezicht onder de scanner ligt, waarschuwt de website. Waar de meeste mensen zich beperken tot het etaleren van hun spullen, maken anderen er een heuse compositie van. Het aantal uitgestalde voorwerpen doet vermoeden dat eigenaars van de ingestuurde foto’s in broeken van tentformaat rondlopen. Iemand krijgt er zelfs een Xbox in weggestopt. (SV)