Vrij zonnig en warm

De eerste meidag verliep iets kouder dan de norm. Vooral ’s middags vielen op diverse plaatsen buien, soms met hagel en onweer. Gisteren vielen al minder buien en de komende dagen blijft het droog en komt de zon goed voor de dag. De temperatuur gaat omhoog. Op veel plaatsen wordt het ’s middags 20 graden of nog warmer. Verantwoordelijk voor het warme en standvastige lenteweer is een hogedrukgebied dat iets ten noorden van de Wadden ligt en later verschuift naar Denemarken. De wind is gedraaid naar het oosten tot zuidoosten en wordt later matig. Na het opruimen van de ochtendnevels en de lage wolkenvelden, is het vanmiddag vrij zonnig. Landinwaarts wordt het 19 of 20 graden, aan zee iets frisser. Lokaal koelt het daar ’s middags zelfs wat af, door een windje vanuit zee. Morgen is de oosten- tot zuidoostenwind wat sterker dan vandaag en krijgt de zeewind geen kans om op te steken. Ook langs de westkust wordt het dan warm, net als dieper landinwaarts, 21 of 22 graden. Alleen op de Wadden blijft het met 18 of 19 graden wat koeler. De dagen daarna blijft de lente stevig in het zadel. Bij een matige wind uit oost tot noordoost is het vrij zonnig en warm, van 18 graden op de Wadden tot 25 graden lokaal in Limburg.