Two of a kind

Ze bestaan nog hier en daar, die kleine leuke dorpsschooltjes waarin de mensen dwars door alle klassen heen aandacht voor elkaar hebben. Dat ze uiteindelijk de strijd tegen de digitalisering niet kunnen winnen, blijkt uit dit dagboekverslag van een oude meester. Zoals bij veel oude meesters het geval is, moet er nog wel wat worden ingevuld. Om de tekst compleet te maken vult u op 22 plaatsen woorden in die gevormd worden door een gelijksoortig tweetal, zoals 2 x geweldig: dolfijn of 2 x een grap: uien bakken.

2 x

Beleg . Bezopen . Cabaretier . Dier . Drinkgerei . Europeaan . Frans lidwoord . Hemellichaam . Kaartspel . Lichaam . Lichaamsdeel . Lichaamsdeel . Literaire schrijver . Nederlandse plaats . Niet vandaag . Onvolwassene . Rekenteken . Smaak . Stem . Toon . Vogel . Voorbij

Oplossing Boer zoekt vrouw

JAN-KERS-TENEN-KAASKOP-ER-GER-INGE-LASTPOST-BANK-MAN-GAS-PITRIET-JE-MEN-DE-PRI-MARYLAND-SMEER-LAP-TOP-PERVERT-ELLEN-LANG-SLAPER DIJK-STAL-LES-BOER-KASSA-RA-WIE-LAS-AGNES

Winnaars

P. Hordijk (Utrecht)

A. Ruijs-Calis (Oss)

P. Schobers (Deurne)

Oplossing Two of a kind

Deze wordt gepubliceerd in M van 7 juni. Wilt u kans maken op een boekenbon, dan kunt u uw oplossing sturen naar: NRC Handelsblad, redactie M, postbus 8987, 3009 TH Rotterdam, o.v.v. ‘Two of a kind’ of per e-mail naar mspelen@nrc.nl. Uw inzending dient uiterlijk 13 mei 12.00 uur binnen te zijn.

    • Anne Nederkoorn
    • Jelmer Steenhuis