Tories verslaan Labour in Londen

Tories verslaan Labour in Londen londen, 3 mei. Ken Livingstone (links), de verliezer van de Londense burgemeestersverkiezingen, probeert de hand te schudden van de nieuwe burgemeester Boris Johnson. Vannacht werd bekend dat de Johnson, kandidaat van de Tories, nipt had gewonnen van de zittende Labour-burgemeester. Livingstone bekleedde het ambt sinds 2000. Livingstone’s nederlaag maakt de misère voor Labour-premier Gordon Brown compleet, nadat zijn partij donderdag bij lokale verkiezingen in Engeland en Wales het slechtste resultaat in veertig jaar behaalde; gemeten naar landelijke percentages werd de regeringspartij in grootte de derde partij. Foto AFP Verkiezingen Londen: pagina 5 Former mayor Ken Livingstone (L) tries to shake hands with Boris Johnson at City Hall, London, on May 02, 2008. The announcement of the London Mayoral contest was in favour of Boris Johnson who will take office as London Mayor with immediate effect. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA AFP