Topkok in de keuken

Wie zou er geen topkok in de keuken willen hebben? Albert Heijn maakt het mogelijk dat Ron Blaauw een handje helpt met de polenta, Sergio Herman de venkel doet, Jonnie Boer assisteert bij de muntcouscous, Marc van Gulick de piccalillysaus maakt en Lucas Rive de eendenborst bakt. Samen zijn ze goed voor tien Michelinsterren. De chefs hebben de verleiding weerstaan erg ingewikkelde gerechten te bedenken voor de semi kant-en-klaarmaaltijden. Voor een huiselijk etentje zijn hun creaties heel geschikt, maar dat het een culinaire sterrenervaring is, nou nee. Neem de krielaardappelen met spekjes. Als je volgens de gebruiksaanwijziging werkt worden de aardappeltjes prachtig bruin maar zijn de spekjes verkoold. Daar heb je toch geen topkok voor in de keuken staan.

    • Joep Habets