Radio Voorkeur

Opium. Gast is singer-songwriter Daniël Samkalden naar aanleiding van zijn lunchvoorstelling Morgen doe ik het. Dichteres en adviseur multiculturele zaken Felicita Vos is de dochter van een Roma-vader en een Nederlandse moeder. Ze vertelt over haar boek Blauwe haren, zwarte ogen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De wandelende tak: Symphony Arabica. De Nederlandse componist Merlijn Twaalfhoven reisde met Nederlandse musici naar het Midden-Oosten om er samen met Arabische solisten en kinderen concerten te geven in Amman en Ramallah. Op 15 mei 2008 heeft de Nederlandse première plaats van zijn Arabische symfonie. Radio 6, 20.03-21.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat met klokkenluider Ad Bos, die de bouwfraude-affaire in Nederland aanzwengelde. De bouwwereld kwam met de schrik vrij, Ad Bos zit nu in de beklaagdenbank. Radio 1, 0.04-1.00u.

De nacht: wereldmuziek. Non-stop muziek uit Tibet en van Tibetanen in ballingschap. De muziek is afkomstig uit de collectie van de Chinese etnomusicoloog Jizeng Mao. Radio 6, 1.00-7.00u.