Jenna Bush

Dochter VS-president trouwt

Jenna Bush (26), een van de tweelingdochters van president George Bush, trouwt op 10 mei met Henry Hager (28), een voormalig medewerker van het Witte Huis. Zijn vader is de voorzitter van de Republikeinse partij in de staat Virginia. De trouwerij zal plaatsvinden op de ranch van de familie Bush in Texas.

President Bush heeft al grappen gemaakt over het aanstaande huwelijk. Hij zei in een speech dat hij zware diplomatieke onderhandelingen had moeten voeren: ‘Dat is wat ze noemen een huwelijk voorbereiden.’ Moeder Laura Bush heeft gezegd dat haar man met dit huwelijk ‘eindelijk de zoon krijgt die hij nooit heeft gehad’.

Jenna Bush heeft verteld dat haar ‘vriend’ – ze houdt niet van het woord verloofde – haar ten huwelijk vroeg op de top van Cadillac Mountain in Maine: de plek waar de zon het eerst de Verenigde Staten zou raken. Hager studeert dit najaar af aan de Universiteit van Virginia aan de economiefaculteit. Jenna Bush werkt voor Unicef, onder meer in Latijns-Amerika. In 2001 kwamen de tweelingdochters van de president in het nieuws toen ze als 19-jarigen bier hadden gedronken in een bar in Austin Texas. Jenna en Barbara Bush, de First Twins, kregen straf omdat in Texas een 21-jarige pas alcohol mag drinken.

    • En Paul Steenhuis