Iris Koppe

Dit is de iPod-top 3 van Iris Koppe (23), auteur van de roman Rosiri, journalist en student politicologie aan de Universteit van Amsterdam.

3. Bob Dylan Time Out Of Mind

‘Dit is Dylan op zijn allerscherpst. Het is een album uit de jaren negentig, een droevige cd, met hele donkere muziek en nummer van 7 tot 8 minuten die hij met zijn schraapstem zingt. Ik luister graag naar deze plaat op de fiets of in de auto. Troostende muziek.’

2. Cesaria Evoria

‘Ik heb twee platen van de Kaapverdiaanse zangeres Cesaria Evora op mijn iPod die ik veel draai, Café Atlantico en Cabo Verde. Ze heeft een bijzondere stem, haar muziek is geestverruimend. Als je je niet zo lekker voelt, maakt het je gelukkig.’

1. Adriaan van Dis, luisterboek De Wandelaar

‘Ik heb een paar luisterboeken op mijn iPod gezet, en ik luister het meest naar De Wandelaar van Van Dis. Op de fiets, tijdens het koken of de afwas. Ik beluister hem steeds opnieuw. Ik ontdek steeds iets nieuws. Het is prachtig door de auteur zelf voorgelezen.’

    • Paul Steenhuis