Film van de dag

Paul Newman speelt in Twilight de privédetective die de chanteur van de stervende ex-Hollywoodster moet ontmaskeren. Twilight Year: 1998 Director: Robert Benton Paul Newman PHOTOS12

Twilight. Smaakvol entertainment van de regisseur van o.a. Kramer vs. Kramer is een hommage aan de schoonheid en wijsheid van de ouderdom. In een luxe villa in Los Angeles wonen een stervende ex-Hollywoodster (Gene Hackman) en zijn tweede vrouw (Susan Sarandon), met als permanente logé een door alcoholproblemen minder effectief geworden privédetective (Paul Newman). De voormalige ster wordt gechanteerd met een louche affaire uit een ver verleden, die Newman mag oplossen voor het te laat is. Hij stuit op een criminele klusjesman (James Garner). Het plezierige Twilight is een intelligente modernisering van het hard-boiled-universum van Raymond Chandler en Dashiel Hammett, een psychologische studie van zelfverwezenlijking aan het einde van het leven en een vehikel voor sterren als Newman, Hackman en Sarandon, die steeds beter en aantrekkelijker lijken te worden. (Robert Benton, 1998, VS), Net 5, 0.20-1.55u.

    • André Waardenburg