Dikke zussen

Kleding van Collectie Arnhem

Kat in couture. Strippoes Hello Kitty (34) toont in de Japanse Vogue de complete Dior najaars-couture collectie ontworpen door John Galliano. Bijgesloten in Vogue is ook een Hello Kitty- bedeltje. Het is niet de eerste keer dat een modemerk het model met snorharen en vier dikke korte pootjes verkiest boven een mens. In 2004 rende de modepoes gekleed in liefelijke Jean-Charles de Castelbajac-jurkjes door de straten van Parijs.

Hello Kitty brak in 1974 door als Japanse strip en heeft een eigen modelijn. In Parijs openden onlangs twee winkels aan het chique Place Victoire.

V&R in miniatuur. ‘The House of Viktor & Rolf’ heet de derde solo tentoonstelling van Viktor & Rolf die op 18 juni opent in de Londense Barbican Art Gallery. Te zien is onder meer Launch uit 1996. Toen visualiseerden de nog onbekende V&R hun dromen in een miniatuur-installatie inclusief een show met poppen als modellen, een nepparfum, een fotoshoot, een advertentie en een winkel. Aan de Franse Marie Claire onthulde het modeduo eerdaags een tweede winkel te willen openen in Parijs en er komt er een nieuw vrouwenparfum.

Afvallen met Vogue. In het Shape-nummer van de Amerikaanse Vogue tonen Kate en Laura Mulleavy, ontwerpers van het label Rodarte, hun nieuwe lichamen. Op kosten van Vogue kregen de dikke modezussen vier maanden een personal trainer en dieetmaaltijden. Samen verloren ze 25 pond. Rodarte wordt sinds vorige week exclusief voor Nederland verkocht in Amsterdam bij L’Empresse. (www.l-empresse.com

Studentenmode. 24H heet de collectie van Collectie Arnhem, het modelabel van derdejaarsstudenten van de Arnhemse kunstacademie. Het label werd tien jaar geleden opgericht met als doel studenten voor te bereiden op de praktijk door ze zelf te laten ontwerpen, produceren en verkopen.

De experimentele uniseks collectie met o.a. een tien kilo wegend handgebreid vest en gedrapeerde gouden broeken is vanaf mei te koop. (www.collectiearnhem.nl)

Georgette Koning

    • Georgette Koning